Detta tycker jag låter väldigt gott och ser fram emot att testa detta imorgon. Rent receptmässigt så känns det som om man skulle kunna äta denna kall också som en röra till picknickmat – vi får se hur det smakar.
Portioner: 4
Tid för förberedelser och tillagning: Under 30 min
1 portion0n: 587 kcal / 18 g protein /53 g fett / 10 g kh / 2,5 g fibrer
2 burkar tonfisk i vatten
3 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
1 msk currypulver
1 citron
1 dl persilja
salt och vitpeppar
250 g vitkål
- Låt tonfisken rinna av och lägg tonfisken i en kastrull.
- Häll i grädden, crème fraiche, philadelphiaosten och currypulver.
- Pressa vitronen och häll saften i kastrullen samt hacka persilja och blanda med.
- Koka upp och sjud i 5 minuter.
- Strimla vitkålen och koka i lättaltat vatten i 5 minuter
- Lägg upp kålen på tallriken och häll tonfisksåsen över.
[…] köttfärslimpa med sesamfrö Fredag: Kött med bea och vit sparris (jag på läger) Lördag: Tonfisksås med vitkålsspagetti (jag på läger) Söndag: Sambons överraskning (när jag kommer hem från […]