Har ju glömt att säga att jag för första gången har gjort äggost! Det var så himla enkelt egentligen o konstigt att jag inte testat det tidigare.
Detta var en äggost som var söt men ändå inte så söt som man skulle kunna göra den. Eftersom vi äter den tillsammans med sylt blir det ju lite sötare också!
Jag kommer garanterat göra det igen
Till en halv sats krävs följande:
1,5 lite mjölk
1,5 dl grädde
1,5 dl gräddfil
0,5 tsk ättika
4 ägg
(0,35 dl socker)
Häll allting i en kastrull o värm tills dess att det ”skär sig”. Dra då undan det från plattan o låt stå i 15 minuter.
Lägg sedan upp det med hjälp av en hålslev i en äggostform, eller som jag i ett durkslag. För varje lager strö över lite socker. Täck med plastfolie o sätt ett liten droppskål under. Låt stå till dagen efter. Ät o njut med björnbärssylt eller hallonsylt.
Lämna en kommentar