När jag skulle göra pajdeg för ett tag sedan så upptäckte jag att det var ett recept som liknade scones men att man hade tagit bort smöret och det blev otroligt magert och pointsfattigt. Tänkte att detta nog gick att göra som bröd också och inte bara som scones så sagt och gjort. jag testade det när vi ändå skulle ha soppa och det blev en väldigt god variant till fettrika scones.
Receptet är till 2 kakor och sammanlagt är det 7,5 p vilket betyder 4 p per kaka och det är ju inte så farligt eller hur!
Ingredienser:
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl mjölk
Det var allt… bara att knåda ihop och sedan platta ut. 175 grader i ca 20-25 minuter… sedan är de klara…
Värt att testa!
Ha en skön dag!
Kram
Toppen, tack för tipset
Hur får du det till 4 points/sats? Jag får det till 7.5 P (om man tar lättmjölk). Vetemjöl är ju 3.5 p/dl. Eller har det ändrats sedan jag gick hos VV?
Elin – naturligtvis har du rätt… det är jag som har räknat fel det är naturligtvis 7,5 p/ sats
Lotta
Tycker ditt tips var kanon använt mig av detta ofta. .Har tagit i en msk olja någon gång o bytt ut lite av vetemjölet mot havregryn eller musli med torkad frukt bli kanon om man klickar ut satsen i muffins formar o bjuder på till fikat 😉
Ska testa din variant nån gång!