jag behöver räkna om brödens innehållsförteckning eftersom jag denna gång gjorde 10 st o inte 8 på en sats!
Portioner: 4
Förberedelse & Tillagning: 40 min inkl. tillagning av tillbehör
Serveringsförslag: Tillsammans med en god och härlig blandsallad. Ta det som du tycker är gott ex. purjolök, gurka, tomater, ost, pinjenötter, champinjoner, jordgubbar… Eventuellt halloumibröd
Laxburgare – 1 portion: 347 kcal / 30 g protein / 25 g fett / 1 g kh / 0 g fibrer
Räkröra – 1 portion: 287 kcal / 21,5 g protein / 21,5 g fett / 2 g kh / 0,5 g fibrer
Halloumibröd – 1 stycken(vid 8 bakade) : 149 kcal / 7,5 g protein / 12,5 g fett / 1 g kh / 2 g fibrer
Räkröra
400 g räkor m. skal
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 dl hackad dill
2 krm salt
- Skala räkorna
- Blanda crème fraiche, majonnäs, dill och salt
- Tillsätt räkorna
Laxburgare
600 g skinnfri lax
1/2 gul lök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör att steka i
- Skär laxen i mindre bitar och mixa den i en matberedare
- Skala och finhacka löken
- Blanda färsen med lök, ägg, salt och peppar
- Forma färsen till fyra burgare och stek i smör på medelvärme ca 3 minuter på vardera sida.
- Toppa burgarna med räkröra
- Servera med en god blandsallad
Lämna en kommentar